Our Little *SECRET* Up On the Hill

~Where we'll walk every step of *forever*, together.

To His Glory.lørdag 22. desember 2007

Bittelillejulaften...


I morgen er det lille julaften. I dag, er det derfor bitte lille julaften.


Dagen begynte en gang i halv ti tida. Det var mørkt, så ble det lyst, og så mørkt igjen. Det heter vintersolverv eller solsnu, og betyr at i dag var årets korteste dag (eller med minst dagslys). Da går vi mot lysere tider =)
I dag har vi bakt pepperkakedeig og kakemanndeig. Vi bakte ut pepperkakene og pepperkakehusdeigen. Førstebarnet har kommet hjem og vi har hatt fars hjemmelagde pizza med marsipangris til dessert.
Det har dessverre skjedd svært lite i dag, men tradisjonen tro, blir det nok jul likevel.
Lukas 2,8-11
"And there were shepherds living out in the fields nearby, keeping watch over their flocks at night. An angel of the Lord appeared to them, and the glory of the Lord shone around them, and they were terrified. But the angel said to them, "Do not be afraid. I bring you good news of great joy that will be for all the people. Today in the town of David a Savior has been born to you; he is Christ the Lord.”"
"Det var noen gjetere der i nærheten som var ute og holdt nattevakt over sauene sine. Med ett stod en Herrens engel foran dem, og Herrens herlighet lyste om dem. De ble meget forferdet. Men engelen sa til dem: «Frykt ikke! Jeg kommer til dere med bud om en stor glede, en glede for hele folket: I dag er det født dere en frelser i Davids by; han er Kristus, Herren."


Jeg lurer på hva jeg hadde tenkt om jeg var ute og frøs i vintermørket, så på saueflokken som lå fredelig og sov. Hørte de siste etternølerne gumle litt gress før de også la seg ned og sovnet. Plutselig kom det et veldig lys, en lysende skikkelse stod foran meg.
Jeg hadde nok blitt ganske redd.
Men så sa engelen : "Ikke vær redd, jeg kommer til deg for å fortelle om EN STOR GLEDE, en glede for alle mennesker! Det har blitt født en frelser i Betlehem, Han er Kristus, Herren."
Oi.
Det kom en engel med bud om en stor glede =) En STOR STOR glede. En virkelig juleglede.


Vi burde fryde oss og glede oss over jula, ikke stresse med mat og presanger, gjesterom og utgifter. Men det er selvsagt det vi gjør. Vi stresser. Å jul med din glede og daglige stress. Julefreden burde senke seg over Desember, vi burde tenke mindre på gaver og planer, fred er det motsatte av stress.
Guds fred, alle sammen!


åslaug


Ingen kommentarer: